Wednesday, December 28, 2011

TOKSIN DI DALAM BADAN.

"Toksin yang menyerap ke dalam darah merupakan faktor utama kepada pelbagai jenis penyakit atau sakit pada tubuh badan manusia."

Mengikut konsep dan teori penyembuhan semulajadi bahawa, faktor utama yang menyebabkan organ-organ dan tubuh mengidap pelbagai jenis penyakit ialah kerana toksin atau racun dalam badan. Hakikatnya, jenis atau nama sesuatu penyakit yang dialami adalah ditentukan oleh kerosakkan yang disebabkan oleh toksin tersebut.Sekadar hiasan.
Apakah Toksin?

Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran. Antaranya ialah pencemaran makanan akibat penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, racun serangga dan baja kimia untuk aktiviti pertanian.

Kesihatan menjadi lebih parah apabila manusia mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan, bahan tambahan dan sebagainya merupakan punca utama terjadi toksin dalam badan. Inilah sebabnya terjadi pelbagai penyakit seperti tumor, kanser, migrain dan sebagainya.

Di dalam sistem fisiologi tubuh, apabila seseorang itu sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa-sisa buangan, mukus dan toksinyang menghalang fungsi tubuh.Toksin yang berada di dalam saluran darah akan di bawa ke pelbagai bahagian organ dan merosakkannya.


Kesan Mudarat Toksin Kepada Tubuh?

Hakikatnya, pengambilan makanan terlalu berasid seperti daging, makanan diperhalus seperti nasi, roti, gula, manisan, makanan goreng berminyak, protein berlebihan dan lain-lain adalah faktor yang menyumbang kepada masalah kesihatan. Di samping itu, makanan yang mengandungi bahan kimia seperti pengawet, pewarna dan perasa tiruan, antibiotik, racun perosak dan lain-lain.

Jika badan terlalu berasid serta berlaku proses penapaian dalam ususakan meningkatkan kandungan toksin di dalam badan. Toksin tersebut akan diserap dan melekat dalam darah yang menyebabkan terjadinya pelbagai masalah kesihatan atau penyakit. Antara penyakit yang diakibatkan oleh tindakbalas toksin dalam darah:

1) Penyakit Kulit
Penyakit kulit terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat, furunkel dan lain-lain.

2) Tumor
Tumor berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul di pelbagai tisu badan.

3) Demam
Demam adalah proses semulajadi badan untuk membersihkan diri sendiri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, kadar metabolisme semakin cepat, mengakibatkan tubuh menjadi demam.

4) Penyakit Jantung Dan Tekanan Darah Tinggi

Toksin yang melekatkan di dalam darah akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah. Ia menyebabkan jantung, bekerja lebih kuat untuk melancarkan perjalanan darah yang melalui saluran yang tersumbat. Ia akan mengakibatkan pembesaran jantung, sementara tekanan ke atas saluran tersumbat akan mengakibatkan tekanan darah tinggi. Di samping itu, buah pinggang dan sistem endoktrin dalam usaha membersihkan toksin akan merembes pelbagai jenis kimia yang menyebab terjadinya tekanan darah tinggi.

5) Alergi, Asma, Pundi Hempudu Dan Karang, Pengerasan Saluran Darah, Sakit Sendi dan Sengal-Sengal Tulang, Sembelit, Perut Kembung, Barah Payudara, Kemerosotan Daya Seksual

Oleh itu, langkah awalan untuk menyembuhkan penyakit ialah dengan menyingkirkan toksin dan tidak semata-semata mengawal sebarang penyakit dengan ubat sahaja.
Memperkenalkan:
GARAM BULUH - 
Garam Rendah Sodium.Garam Buluh berfungsi menyeimbangkan keadaan berasid, menjadi agen detoksifikasi dan menyingkirkan toksid dan asid daripada tubuh dalam masa yang singkat.

Garam Buluh mengandungi bahan rendah sodium dan lebih potassium tinggi untuk kesihatan tubuh.


Garam Buluh mempunyai kuasa penyerap kepada frequensi bunyi yang buruk yang memusnahkan sel-sel di dalam tubuh.

Garam Buluh bertindak sebagai penyerap atau penapis bunyi (amplifier) getaran tenaga dalam berbagai jenis makanan yang terlalu tinggi kandungan mineral seperti makanan laut.

Garam Buluh bertindak sebagai pengaimbang kalsium dan iodin di bahagian tirod.

Garam Buluh amat sesuai untuk menjaga struktur ketahanan sistem tulang (kelangsingan) terutamanya pada wanita selepas bersalin.

Garam Buluh membantu mengatasi masalah saraf dan kekejangan otot.

Garam Buluh meneutralkan frekuensi elektrokimia di dalam sistem penghadaman yang abnormal.

Garam Buluh adalah penawar kesakitan atau keracunan di dalam perut yang telah mengalami baban ubat-ubatan daripada dadah termasuk kesan kesakitan yang dialami oleh penagih dadah.

Garam Buluh bertindak sebagai tarapi penyinaran yang pemancaran gelombang elektrik ion-ion negatif kepada pesakit kanser yang telah terdedah kepada ubat-ubatan kemo dna sinar-x yang berlebihan.

Garam Buluh bertindak sebagai pengambangan persekitaran dlam sistem penghadaman daripada kandungan oksigen, sodium, klorida dan nitrogen.

Garam Buluh dapat mengurangkan kemunculan gas karbon dioksida yang amat berbahaya di atas keggalan perut melakukan sistem penghadaman yang menimbulkan gejala sakit-sakit di seluruh tubuh.

Garam Buluh berfomula membantu mengatasi masalah gastrik, sakit tumit, gout, sembelit, cirit-birit, sakit tekak, gangguan suara, keletihan, kelesuan, rasa mengantuk dan daya konsentrasi.

VIDEO PENGENALAN LENGAP TENTANG GARAM BULUH
--> http://youtu.be/RRwI_mcAc24

Pengedar diperlukan. Bonus menanti para pengedar. Hubungi En.Nam/Zainam Ahmad 012-221 5064

No comments:

Post a Comment